Diocaesarea
Tanrının Şehri
Slowtravelguide
Diocaesarea (Uzuncaburç), Silifke’nin yaklaşık 30 km kuzeyinde Mersin İlçesi’nde yer alıyor. Diocaesarea (Uzuncaburç) adıyla anılan antik kent, Olba hanedanının başkenti.
Medeniyetin kökenleri Luvi’lere kadar uzanıyor. Pers Satrabları, M.Ö. 6. yüzyılın ikinci yarısı ile M.Ö. 323 arasında Olba’nın yönetimine müdahale ederler.
Zeus Olbios Tapınağının Girişlerinden Biri
Diocaesarea Antik Şehri, tüm ticari ve turistik faaliyetlerden uzak, kırsal bir bölgede yer alıyor.
Diocaesarea (Uzuncaburç) Antik Kenti’ndeki Kabartmalar
Zeus Olbios Tapınağı
L. Seleukus Nikitor tarafından yaptırılmış olan tapınak, sütunlu caddenin güney tarafında yer alıyor. Tapınak, kuşkusuz antik şehirdeki en önemli ve etkileyici yapı.
Temenos Duvarı
Bu kutsal alan Temenos adı verilen bir duvar ile çevrilmiş. 36 adet Korint sitili sütuna sahip tapınak, dönemin Anadolu mimarisine ait önemli örneklerden biri sayılıyor ve Roma Dönemi’nde kiliseye dönüştürülüyor.
Aklınızda Bulunsun
Nasıl Gidilir: Özel yada kiralık araç (sayfa sonundaki haritaya bakın).
En Yakın Havalimanı: Adana Havalimanı.
Park Alanı: Mevcut.
Yürüyüş Yolu: Kolay.
Bebek Arabası: Uygun.
Giriş Ücreti: Ücretli (Müzekart+ geçerli).
Tesis: Antik kentin çevresinde yerel ürünler satıldığı tezgahlar var.
Ziyaret İçin Uygun Zaman: İlkbahar yada Sonbahar ayları.
Zeus Olbios Tapınağının Giriş Kapılarından Biri
Zeus Tapınağı
Diocaesarea Ve Bahar Çiçekleri
Zeus Olbious Tapınağı Hălă Büyülü
The Propylon
Alanın girişindeki 5 sütun, antik kentin Temenos girişini sağlayan Propylon’un kalıntılarıdır.
Bu Propylon, 2 sıra 6 Korint sütundan yapılmış ve orta geçidin üst kısmı kemerli. Yapının tarihi M.S. 2. yüzyılın sonlarına dayanıyor.
Kuzey Kapısı
Uzunluğu 30 m’yi geçen Kuzey-Güney sütunlu caddenin sonunda yer alan Kuzey kapısı oldukça etkileyici.
Yapı M.S. 2. yüzyılın sonu ve 3. yüzyılın başlarında inşa edilmiş. 395-408 yılları arasında bir deprem sonrası restore edilmiş.
Kuzey Kapısından Bir Detay
Tiyatro
Kentin doğu kesiminde yer alan bu Roma tiyatrosunun tarihi M.S. 2. yüzyıla uzanıyor. 1993 yılında başlayan kazılarda oturma basamakları ve sahne ortaya çıkarılmış.
Tyche Tapınağı
Tyche Tapınağı’nın geçmişi , M.S. 1. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanıyor. 47x12m ölçülerinde olan tapınaktaki bir blok üzerinde, yapının Oppius ve eşi Kyria tarafından şehre bir armağan olarak yaptırıldığına dair bir yazı panosu bulunuyor.
Diocaesarea Antik Kenti’ndeki Tyche
Tapınağı Kalıntıları
Tyche Tapınağı Sütunları
Helenistik Kule
Olba krallığı döneminde rahip kralların yaşadığı bu kulenin zemin katı depo, üst katları ise yaşam alanı olarak kullanılıyormuş.
Pratik Bilgi
Müze kartınız varsa giriş ücretsiz; aksi takdirde ufak bir giriş ücreti var (Ücret ziyaret tarihinize göre değişkenlik gösterebilir).
Antik Kentin çevresinde yerel halkın sattığı ürünlerden satın alıp denemenizi tavsiye ederiz. Tüm ürünlerün gerçekten çok lezzetli ve doğal olduğunu söyleyebiliriz.
Diocaesarea (Uzuncaburç) hakkında herhangi bir sorunuz yada yorumunuz varsa, lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın. Ayrıca Facebook ve Instagram üzerinden bize mesaj gönderebilir veya yorum bırakabilirsiniz.
Türkiye ile ilgili güzel fotoğraflarınızı veya deneyimlerinizi paylaşmak için facebook Turkey Travel Photography grubumuza katılabilirsiniz.
Piramidal Anıt Mezar
Piramidal Anıt Mezar, antik şehir Diocaesarea’nın yaklaşık 2 km güneydoğusunda yer alıyor ama antik şehirden çok net görülebiliyor. İsmini çatının üçgen şeklinden alan mezar odasına küçük dikdörtgen bir kapıdan giriliyor.
Yakınlarda Başka Nereler Var?
Olba Antik Kenti, 5000 yıllık şehir (4km)
Demircili Mezarları, M.S. 2. ve 3. yüzyıllardan kalma Roma İmparatorluğu mezarları (22km)
Adam Kayalar, arkeolojik bir miras (28km)
Cambazlı Kilisesi, Silifke’de bir Bizans Kilisesi (14km)
İlginizi Çekebilir
Magnesia
Magnesia, herkesin listesindeki antik kentlerin ötesinde bir şey görmek isteyenler için idealdir.(Çok yakında)
Anavarza
Tarihte “yenilmez şehir” olarak da bilinen Adana Kozan Dilekkaya Köyü’nde bulunan Anavarza Antik Kenti, Helenistik, Roma, Bizans, Sasani ve Osmanlı uygarlıkları ile kritik kültürel bağlara sahiptir. (Devamını oku)
Didyma
İşleri biraz değiştirip, Altınkum’un tozunu ayağınızdan temizleyip Didyma’da dolaşabilir ve çarpıcı Apollon Tapınağı’nın yanı sıra eski köyün küçük sokaklarını da ziyaret edebilirsiniz. (Devamını oku)
© 2016-2022 All rights reserved by slowtravelguide.net.
The content of this website is copyright protected and the property of slowtravelguide.net.No part of this website may be reproduced in whole or in part in any manner without the written permission of the copyright owner.
Copyright ©2016-2022 Tüm hakları saklıdır. Bu (slowtravelguide.net.) web sitesinin içeriği koruma altındadır ve slowtravelguide.net.Buradaki hiçbir içerik (yazı,fotoğraf,video vb.) izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz,başka yerde yayınlanamaz.