Sığacık
Alaçatı’ya Alternatif Bir Cittaslow
Slowtravelguide
Neden Alaçatı’ya bir alternatif arıyorsunuz diye sorabilirsiniz? Çünkü Alaçatı neredeyse mükemmel bir yer mi? İzmir’e yakın, şirin ve harika yemek seçenekleri olan bir sahil beldesi mi? Evet doğru.
Fakat bu saydıklarımın hepsi Sığacık’da var. Ama Sigacık’ın Alaçatı’nın artık sahip olmadığı ya da sahip olamadığı bir şeyi daha var. Buda, yavaş yaşam hızına sahip ( Cittaslow) bir sahil beldesi olması.
Yerli halk, Sığacık’ın bir turizm merkezine dönüştüğünü söylese de, yine de burası iyi restoranlar ve ilginç küçük mağazalar gibi turistlerin ve gezginlerin sevdiği çok sayıda özgünlük ve sağlıklı yaşam olanaklarının tadını çıkarabileceği bir köy.
Kısacası deniz kenarındaki güzel köyleri seviyorsanız Sığacık’a bayılacaksınız. Haydi birlikte bir göz atalım.
Sizce de Oldukça Davetkar Değil mi?
Sığacık; Seferihisar’ın İncisi
Sığacık, İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı bir kasabadır ve Türkiye’nin ilk Cittaslow (Sakin Şehir Ağı) kasabasıdır. Seferihisar, 2009 yılında Cittaslow hareketine (İtalyanca Slow City) üye olmuş. Cittaslow, yavaş ve sakin bir hayatın tadını çıkararak geleneğe saygı duymayı ifade eder. Ürünlerin ve mutfağın özgünlüğüne, zanaat geleneklerinin zenginliğine ve bozulmamış manzaraların güzelliğine değer verir.
Üye olmak isteyen şehirlerin çeşitli kriterleri karşılaması ve yerel lezzetleri ve ürünleri korumaya, temiz enerji kullanmaya, tarihi ve kültürel değerlerini korumaya kararlı olması gerekir.
Sığacık’taki Birçok Büyüleyici Restoranlardan Biri
Teos arkeolojik alanı, narenciye ve zeytinliklerinin yanı sıra Akkum ve Ekmeksiz gibi güzel plajlarla çevrili Sığacık’ta hayat yavaş akıyor.
Sürekli mevcut olan rüzgar, jeotermal ve güneş enerjisi kullanımını desteklemek için ideal. Yani Sığacık’ta hayat biraz farklı ve bu galiba iyi bir şey!
Sığacık’ta Bir Öğleden Sonra
Sığacık; Renk Ve Daha Fazla Renk
Sığacık’ın İç Kale Kısmını Keşfedin
Sığacık’ın bir yeni ve birde eski bölümü var. İç yani eski kısmı sizi büyüleyecek. Burası yaseminler, güller ve begonvillerle süslenmiş renkli mağaza ve restoranlarla kaplı dar sokaklardan oluşan bir labirent. Burası bir günlüğüne bile olsa dinlenmek için mükemmel bir yer. Sigacık sokaklarında yürürken köy kadınlarının hazırladığı yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Baklavaları ve ev yapımı ikramları oldukça lezzetli ve tadılmayı bekliyorlar.
Sığacık, hafta sonlarını burada geçiren İzmir’liler için giderek daha popüler hale geliyor. Tüm iç bölge benzersiz bir görünüme sahip ancak kaldığımız süre boyunca Türk olmayan tek bir kişiyle tanışmadığımızı söylemek isteriz. Bizim için bu bir artı!
Sığacık’ın Ayçiçekleri
Akkum Yolundan Sığacık Görünümü
Kale duvarlarının iç kısmında, dış sokakların uğultusu kayboluyor. Burada atmosfer bir şekilde farklı ve dış dünyayı unutuyorsun.
Muhtemelen 1521-22’de, Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos’la savaşı sırasında, kale bir savunma duvarı olarak inşa edildiğinde durum böyle değildi. Kale ve duvarları köyü koruyordu ve bir deniz üssü olarak hizmet ediyordu. Daha sonra ise gümrük kontrol merkezi olarak görev yaptı. Bugün için orijinal iki katlı konstrüksiyondan geriye sadece tek bir seviye kalmış.
Kale Duvarının İç ve Dış Kısmına Bir Bakış
Aklınızda Bulunsun
Nasıl Gidilir: Özel, kiralık araç yada toplu taşıma (sayfa sonundaki hariaya bakın).
En Yakın Havalimanı: İzmir Havalimanı.
Park Alanı: Mevcut.
Yürüyüş Yolu: Kolay.
Bebek Arabası: Uygun.
Giriş Ücreti: Ücretiz.
Tesis: Hertürlü olanak mevcut.
Ziyaret İçin En Uygun Zaman: Tüm yıl boyunca hava şartlarına bağlı olarak ziyaret edilebilir.
Bir zamanlar yakınlardaki Teos’un kuzey limanı olan Sığacık, şimdi Ege Denizi’ni ziyaret eden birçok yat için bir liman. Bir tarafı yat, diğer tarafı balıkçı limanı olan Sığacık’ta, deniz kenarında dolaşmaya ve denizin keyfini çıkarmaya hazır mısınız? Sigacık’tan Azmak, Papaz Boğazı, Aktaşlı, Taş Ada ve Çamağız’a günlük tekne seferlerinden birine dahil olabilirsiniz.
Sığacık’ın limanı ve plajı olmasına rağmen burası yüzmek için pek tercih edilmiyor. Bunun yerine limanın karşısında bulunan ve bir cennet olan Akkum Plajı tercih ediliyor!
Birşeyler Atıştırmaya Ne Dersiniz?
Balıkçı Tekneleri Ve Arka Planda Kale Duvarı
Yakınlarda Başka Nereler Var?
Teos, asırlık zeytin ağaçları, antik bir liman ve Dionysos (1 km)
Alaçatı, jet sosyetenin uğrak yeri (37 km)
İzmir, Türkiye’de ki popüler şehirlerden biri (41 km)
Çeşme’nin sokaklarında dolaşmak (44 km)
Sığacık hakkında herhangi bir sorunuz yada yorumunuz varsa, lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın. Ayrıca Facebook ve Instagram üzerinden bize mesaj gönderebilir veya yorum bırakabilirsiniz.
Türkiye ile ilgili güzel fotoğraflarınızı veya deneyimlerinizi paylaşmak için facebook Turkey Travel Photography grubumuza katılabilirsiniz.
Pratik Bilgi
Sığacık, İzmir veya Kuşadası’ndan harika bir günübirlik gezi noktası. Sigacık’a araba ve toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşılabilir. İzmir’e uçuyorsanız 202 numaralı otobüsle Üçkuyular’a, oradan da 985 numaralı otobüsle Seferihisar’a gidin. soldaki satır numaralarını seçmeniz yeterlidir (202 ve 985). Arabaların iç kaleye girmesine izin verilmediğini lütfen unutmayın. Yakınlarda park etmek zor olabilir dolayısıyla park etmek için en uygun yer köyün kuzeydoğu tarafında, plajın arkasındadır.
Sıgacık’ta konaklamak mı istiyorsunuz? İç kale sayısız butik otele ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, kale duvarları dış gürültüyü azaltırken, yat limanının yakınındaki birçok restoranın akşamları canlı müzik dinlediğini unutmayın. Erken uyuyan biriyseniz, şehir merkezinden biraz daha uzakta bir otel seçmek isteyebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Akyaka
Akyaka, Türkiye’nin güneybatısında, Marmaris, Datça ve Dalaman havaalanına yakın küçük çekici bir tatil beldesi. Gökova Körfezi’nin en ucunda yer alan ve doğusunda Azmak Nehri bulunan Akyaka, kış mevsiminde oldukça sakin bir yerdir. (Devamını oku)
Kalkan
Kalkan hiç şüphesiz birçok şeye aynı and sahip olan şirin bir tatil kasabası. Kendine has cazibesi, sahili, limanı ve nereye baksanız mutlaka hissedilen Yunan izleri… (Devamını oku)
Eski Doğanbey
Didim ve Kuşadası arasında yer alan ve bir milli park olan Dilek Yarımadası’nda bulunan Eski Doğanbey’e, Bodrum, Didim veya Kuşadası’ndan harika bir günlük gezi yapmaya ne dersiniz?. (Devamını oku)
© 2016-2022 All rights reserved by slowtravelguide.net.
The content of this website is copyright protected and the property of slowtravelguide.net.No part of this website may be reproduced in whole or in part in any manner without the written permission of the copyright owner.
Copyright ©2016-2022 Tüm hakları saklıdır. Bu (slowtravelguide.net.) web sitesinin içeriği koruma altındadır ve slowtravelguide.net.Buradaki hiçbir içerik (yazı,fotoğraf,video vb.) izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz,başka yerde yayınlanamaz.