PHASELIS
Slowtravelguide
PHASELİS
Phaselis, Antalya’nın en iyi plajı ünvanını hakediyor olabilir mi?
Aslında bu soruya doğrudan bir cevabımız yok. Sonuçta, her şey beklentilerinize bağlı. Kalabalık ortamlardan, bolca şezlong olan plajlardan ve gürültülü aktivitelerden hoşlanıyorsanız, Phaselis sizin için Antalya’nın en iyi plajı olmasa gerek.
Ancak bizim gibi, çarpıcı bir antik kentten geriye kalanların varlığı ile doğal güzelliklerin birleştiği bir ortam arıyorsanız, o zaman belki buranın neredeyse mükemmel olduğunu söyleyebilirz. Ne olursa olsun, Phaselis’in hem doğa severlere hem de tarih meraklılarına sunabileceği çok şey var. Phaselis’i tek cümle ile ifade edecek olsaydık, sanırım ”Vay be ne yer ama!” derdik.
Phaselis, Toros Dağları ile Akdeniz arasında sahil konumunda yer alıyor. Antik kalıntıların ve çarpıcı doğanın birleşimi burayı eşsiz ve görsel açıdan büyüleyici bir destinasyon haline getiriyor.
Arka Planda Kuzey Koyu Olan Su Kemeri
PHASELIS HARABELERİ
Sahip olduğu üç limandan parfüm, gül yağı ve odun taşınmasıyla zengin bir kent haline gelmiş Phaselis’in tarihi, Roma dönemine kadar uzanıyor. Yarımada küçük olmasına rağmen sahip olduğu bu üç stratejik koy sayesinde, kent Likya’nın doğu kıyısındaki en önemli liman olmuş. Geniş liman yolu, korunan güney limanını, Hadrian Kapısı’ndan merkezi askeri limana bağlıyor.
Yol üzerinde, birkaç Roma hamamının kalıntılarını, Agori’yi ve yan taraflarda birkaç dükkanın kalıntılarını bulmayı hedefliyoruz. Yarı yolda ahşap merdivenler, bizi sahne duvarının arkasındaki Olimpos Dağı manzarası nedeniyle de olsa etkileyici olan tiyatroya çıkarıyor. Orta ve kuzey limanın arkasındaki çam ormanında, Phaselis ve çevresine su getiren kireçtaşı su kemerinin görünür kalıntıları bulunuyor.
Bugün Phaselis popüler bir turizm merkezi haline gelmiş. Ziyaretçiler, bölgenin tarihi önemiden, iyi korunmuş kalıntıları ve hem antik kentin atmosferini hem de bölgenin doğal güzelliğini deneyimleme fırsatından etkileniyor.
Etkileyici Phaselis Tiyatrosu
PHASELIS ANTALYA’ NIN Kİ EN İYİ PLAJI MI?
Daha öncede belirttiğimiz gibi, uzun kumsalların ve çok sayıda plaj tesisi ve aktivite peşindeyseniz Phaselis listenizin başında yer almayacaktır. Önyargılı olabiliriz ama biz saatlerce şezlong üzerinde yatmayı seven gezginler değiliz. Phaselis, Antalya’nın en iyi plajı olmasa da bize göre muhtemelen en ilgi çekici olanlarından biri. M.Ö. 309’dan kalma tarihi eserlerin eşliğinde, doğal güzelliklerle çevrili bir atmosferde yüzmek paha biçilmez.
Bize sorarsanız Phaselis’i bu kadar keyifli bir lokasyon yapan da budur. Burada vakit geçirirken kalıntıların canlandığı hissine kapılacaksınız. Burada sadece antik bir alanı ziyaret etmiyorsunuz; Milli parkın huzur dolu ortamından, yüzmek, balık tutmak ve güneşlenmek için mükemmel üç koydan, harabelerin ve Olimpos Dağı’nın fonundan keyif alıyorsunuz.
Kuzey Limanına Giden Ana Yol
PHASELIS’E NASIL GİDİLİR?
Phaselis, sahip olduğu üç limanıyla bölgedeki birçok tekne turu ve mavi yolculuk için popüler bir durak. Kendi kendine yola çıkmayı tercih etmeyenler ise Antalya otogar veya Antalya Akvaryum’un yanı sıra Kemer, Olympos ve Çıralı’dan minibüs veya dolmuşa binebilirler. Arabayla gidiyorsanız Tekirova-Kemer arasındaki D400 karayolu üzerinde yer alan Phaselis’e ulaşmak oldukça kolay. Yürümeyi seviyorsanız Phaselis, Likya Yolu üzerinde yer alıyor!
2023 yılı giriş ücreti kişi başı 220TL’dir. Milli Park ve alan, sabah 8’den akşam 20:00’ye kadar açıktır ancak bilet gişesi 19:30 da kapanıyor. Siz yine de ziyaret öncesi sezonsal değişiklikler için kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Müze kart geçerli.
Phaselis Güney Körfezi
Kuzey Körfezi’ndeki İlginç İskele
İlginizi Çekebilir
Patara
Patara, Türkiye’deki en uzun kumsaldır. Öyle ki, kum tepelerinin keyifli görüntüsü eşliğinde 12 km boyunca yürüyüşler yapabilirsiniz. Patara kumsalı, deniz kıyısında yürüyüş yapmayı ya da at binmeyi sevenler ve yüksek sezonda bile kalabalık olmayan doğal kıyılar arayan deniz ve güneş meraklıları için eşsiz bir seçenek! (Devamını oku)
Mamure Kalesi
Bazı kişiler muhteşem kalelerinin yüksek bir dağda olduğunu düşünürler; diğerleri ise Anamur yakınlarındaki, sağlam surları ve Akdeniz’e gömülü kuleleriyle Mamure Kalesi’ni ilk gördüklerinde hemen aşık olurlar. (Devamını oku)
Sedir Adası
Kleopatra Plajına Ve Kedrai Antik Kentine ev sahipliği yapmaktadır. Bazen kültür ve doğa bir arada bulunur. Gökova Körfezi’nde, Akyaka ile Marmaris arasında gizlenmiş, resim gibi mükemmel bir ada olan Sedir Adası’nda durum böyledir. (Çok yakında)
Yakınlarda Nereler Var?
- Romantik Olimpos, Çıralı ve Yanartaş ziyareti (16 km)
- Restorasyon skandalına rağmen Rhodiapolis’i ziyaret etmek için 5 neden (30 km)
- Limyra: Antik bir bazilikaya cennet gibi bir dalış! (40 km)
- Antalya Kale İçi, sokaklarında dolaşmak (42 km)
- Arykanda‘daki mozaiklerin ortaya çıkarılması (45 km)
Phaselis hakkında herhangi bir sorunuz yada yorumunuz varsa, lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın. Ayrıca Facebook ve Instagram üzerinden bize mesaj gönderebilir veya yorum bırakabilirsiniz.
Türkiye ile ilgili güzel fotoğraflarınızı veya deneyimlerinizi paylaşmak için facebook Turkey Travel Photography grubumuza katılabilirsiniz.
© 2016-2022 All rights reserved by slowtravelguide.net.
The content of this website is copyright protected and the property of slowtravelguide.net.No part of this website may be reproduced in whole or in part in any manner without the written permission of the copyright owner.
Copyright ©2016-2022 Tüm hakları saklıdır. Bu (slowtravelguide.net.) web sitesinin içeriği koruma altındadır ve slowtravelguide.net.Buradaki hiçbir içerik (yazı,fotoğraf,video vb.) izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz,başka yerde yayınlanamaz.