Magnesia
Aktif Bir Kazı Projesi
Slowtravelguide
Efes, Tralleis ve Priene arasında ortada bir yerde Magnesia’yı bulacaksınız. Bunun devam eden bir kazı projesi olması sizin için sorun teşkil etmiyorsa, bu antik alan muazzam ve keşfedilecek harika bir yer.
Magnesia antik kentinde, sizi doğru yöne yönlendirecek çok fazla bilgi panosu veya işaret bulmayı beklemeyin. Ancak burada, restore edilmiş bölümlerin ve el değmemiş alanların iyi bir karışımına sahip bir antik kent göreceksiniz.
Magnesia, alışılmışın ötesine geçen bir şey görmek isteyenler için ya da seyahat listelerinde yer alan bir çok yeri gezmiş olanlar için mükemmel bir yerdir.
Ziyaretiniz sırasında bu makalenin altındaki Magnesia haritasını bir referans noktası olarak saklayın.
Magnesia veya Menderes Magnesiası
Magnesia, Yunanistan’ın Tesalya Magnezya bölgesinden gelen ilk yerleşimcileri olan, Magnates adını taşıyan eski bir İyon Yunan şehridir. Şehir stratejik olarak konumlandırılmış olmasının yanında oldukça büyüktür. İzmir’in kuzeyindeki Magnesia ad Sipylum ile olan isim benzerliğindeki karışıklığı önlemek için orijinal adı olan Magnesia, Menderes Magnesiası olarak değiştirilmiştir.
Vikipedia’ ya göre Magnesia’nın çevresi daha verimli topraklara sahipken, kentin içinde yaşam sürmek pek mantıklı değil. Ama bu bizim pek umurumuzda olmazdı sanırım çünkü burası yaşanası bir yer. Kent, hiçbir zaman İyon Birliği’nin bir parçası olmamış çünkü buraya Yunan Aeolians yerleşmiş. Söke’yi Ortaklar’a bağlayan ana yolun hemen yanında yer alan antik kentin, sadece bazı kısımları çitle çevrilmiş durumda. Kalıntıların geri kalanına yakındaki tarlaları keşfederek ulaşılabilir. Macera başlasın!
Artemis Leukophryene Tapınağı Kaidesinden Magnesia’ya Giriş
Artemis Tapınağı
Magnesia’nın en önemli yapılarından biri Artemis Tapınağıdır. Bugün, çoğunlukla mermer zeminli önemli bir plaza, bir taş yığını ve kırık sütunlardan ibaret olsa da, bir zamanlar en parlak döneminde tapınağın şehir merkezi olduğu açıktır. Tapınağın güney tarafında, kente girerken ilk görülen üçgen tepeler ve tapınak alınlıkları yeniden inşa edilmiştir.
Üç tarafı taş sütunlarla çevrili Tapınağın batı tarafında Artemis Sunağının kalıntılarını bulacaksınız. En uçta, Propylon’un sağında, eski umumi tuvalet şimdi metal bir çatıyla kaplıdır.
Artemis Leukophryene Tapınağı Kaidesi
Propylonun Etkileyici Kalıntıları
Propylon Basamakları
Propylon Ve Agora
Propylon veya ritüel kapısı, iki mermer basamaktan oluşan bir platform üzerinde yükseliyor ve bir dizi iyonik sütuna sahip. Sonradan yüzme havuzuna dönüştürülen Agora, Artemis Tapınağı’ na bağlanıyor.
Agora’nın mermer zemini suyun içinden açıkça görülebiliyor ve etrafa ekstra bir sihir ve romantizm getirdiğini hissediyoruz. 26.000 metrekarelik orijinal çarşının sadece küçük bir kısmı kazılar sonrası ortaya çıkarılmış. Diğer kısım hala 3 metre kalınlığında bir silt tabakasının altına gizlenmiş durumda. Çarşının güney kesiminde yer alan Zeus Tapınağı kutsal törenlere adanmış.
Sazlıklar ve Su İle Kaplı Agora
Apsise Doğru Bakış
Çarşı Katedrali
Çarşı Katedrali’nin yapısını tam olarak anlamak istiyorsanız, Agora’nın solundaki küçük tepeye gidin. Üç göbekli iki katlı katedral çarşıya bağlı olup kapalı çarşı olarak kullanılmaktaymış. Bazı stigmalar deniz canavarı Scylla’yı temsil eder. Antik kentte göreceğiniz, kafa tam bir kopyası. Orijinal eser Aydın Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor.
Bazilika’yı Gözetlerken
Katedralin içinde, görünüşe göre kazılar sırasında ortaya çıkarılmış bir dizi seramik gözümüze çarptı. Bu, Magnesia cazibesinin bir parçası ve devam eden bir çalışma. Buna saygı duyar ve olduğu gibi tutarsanız, tarihi gerçekten keşfeder ve restore edilen bir yerde dolaşmak çok heyecan verici hissettirebilir.
Stadyum
Stadyumu bulmak için, antik kentin çitle çevrili kısmından ayrılmalısınız. Küçük bir yol, Stadyumu tiyatroya bağlıyor. Her ikisini görmek için, sadece bilgilendirme panolarındaki talimatları izleyin. Yukarı çıkarken, stadyumun önünden geçeceksiniz (aracınız ile gidebilirsiniz). Magnesia Stadyumunun dünyanın en iyi korunmuş stadyumu olduğu söyleniyor.
Stadyumun tarihi M.S. 1. ve 2. yüzyıllara kadar uzanıyor ve dört katlı bir galeride 30.000 seyirci ağırlayabilir ve 189 metre uzunluğunda bir parkura sahip. Yarım daire şeklindeki kısmı, arena podyumunda abartılı bir sütun, yazıtlar ve 129 kabartmaya sahip. Bu stadyumun en çekici kısmı muhtemelen 2012’de keşfedilmiş. Evet, doğru, 2012! Herhangi bir kazı çalışması başlamadan önce neye benzediğini görmek istiyorsanız, lütfen bu fotoğrafa bir göz atın.
Tüm Bu Güzelliklerin 2012’ye Kadar Gizlendiğini Hayal Etmek Zor
Tiyatro Yapısı
Theatron
Menderes Magnesiası’ndaki Theatron yemyeşil bir ortamda bulunuyor ve yaklaşık 4.700 kişiyi ağırlayabilir. İnşaatın hiçbir zaman tamamlanmadığı anlaşılıyor, çünkü muhtemelen tamamlanmadan önce bir heyelan meydana gelmiş. Arkeologlar bu yerin işlevinin ne olduğunu bilmiyorlar, dolayısıyla adı: Theatron, yani seyirciler için bir yer anlamına geliyor. Nasıl inşa edildiğini görmek isterseniz Theatron’un arka kısmına bakın lütfen.
Theatron’a Bir Bakış
Aklınızda Bulunsun
Nasıl Gidilir: Özel yada kiralık araç (sayfa sonundaki haritaya bakın).
En Yakın Havalimanı: Bodrum Milas Havalimanı.
Park Alanı: Mevcut.
Yürüyüş Yolu: Kolay- orta.
Bebek Arabası: Uygun değil.
Giriş Ücreti: Ücretli (müzekart geçerli).
Tesis: Sadece wc mevcut.
Ziayret İçin En Uygun Zaman: Tüm yıl boyunca hava şartlarına bağlı olarak gezilebilir.
Bu makalede adı geçen yapılar, Magnesia’daki en önemli yapılardır. Eminiz ki, daha fazla yapı ortaya çıkarıldıkça ve binalar restore edildikçe, kent gelişmeye devam edecektir. Kısacası, ne olduğunu görmek için birkaç yıl içinde geri gelmek iyi bir fikir olabilir. Yıllar sonra Sagalassos’ a tekrar ziyaret ettiğimizde şok olmuştuk!
Umut verici görünen yapılardan biri Hypocaust binası. Bu ismi, içindeki gelişmiş ısıtma sistemi (veya hypocaust) keşfedildikten sonra almış. Bu yapıyı mezarlığın yanında ve çitle çevrili alanda caminin kalıntılarının yanında bulabilirsiniz.
Pratik Bilgi
Magnesia, Tekinköy’ ün batısında, Aydın yakınlarında yer almaktadır. Söke ve Ortaklar arasında D525’te karayolunda bulunduğu için bulmak zor değil. Bu antik kente giriş ücretlidir. Tesis bünyesinde tuvaletler dışında başka olanak yok, bu nedenle lütfen yiyecek ve bol su getirdiğinizden emin olun. Buna ek olarak, eğer yaz ortasında ziyaret ederseniz lütfen yanınızda güneş koruyucular bulunsun. Antik kent sabah 9’dan akşam 7’ye kadar açıktır. Stadyum ve tiyatroya giden yolların her zaman elverişli bir durumda olmadığını, özellikle yağmurlu mevsimde yürümenin daha iyi olacağını lütfen unutmayın.
Magnesia hakkında herhangi bir sorunuz yada yorumunuz varsa, lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın. Ayrıca Facebook ve Instagram üzerinden bize mesaj gönderebilir veya yorum bırakabilirsiniz.
Türkiye ile ilgili güzel fotoğraflarınızı veya deneyimlerinizi paylaşmak için facebook Turkey Travel Photography grubumuza katılabilirsiniz.
Yakınlarda Başka Nereler Var?
Efes çevresini keşfetmek, efes çevresindeki en gözde turistik yerler! (18 km)
Yıkık Güllübahçe kilisesi!, (28 km)
Tralleis, Aydın’a bakan harabeler (28 km)
Priene, Aristotle’in ideal kenti (30 km)
Places We Recommend
Laodicea
İncil’de adı geçen ve Hristiyanlıktaki ilk yedi kilisenin sonuncusu olan Laodikeia, günümüzde yürütülen restorasyon çalışmalarıyla o eski parlak günlerine dönmekte, bu da onu gezilip görülmesi gereken göz alıcı bir yer haline getirmektedir. (Devamını oku)
Blaundos
Blaundos, üç tarafı Büyük Uşak-Ulubey Kanyonu ile çevrili, bir tepenin üzerinde yer alan muhteşem konuma sahip bir antik kenttir. Fazla bilinen bir yer değildir, ancak burayı bilenler, onu Anadolu’nun Stonehenge olarak anılan çarpıcı fotoğraflarından hatırlayacaklardır. (Devamını oku)
Didyma
Eğer bizim gibi biraz daha farklı bir seyehat planlamak isterseniz, Didyma’da dolaşmak için ayaklarınızdan Altınkum’un tozunu temizlediğinize pişman olmayacaksınız. (Devamını oku)
© 2016-2022 All rights reserved by slowtravelguide.net.
The content of this website is copyright protected and the property of slowtravelguide.net.No part of this website may be reproduced in whole or in part in any manner without the written permission of the copyright owner.
Copyright ©2016-2022 Tüm hakları saklıdır. Bu (slowtravelguide.net.) web sitesinin içeriği koruma altındadır ve slowtravelguide.net.Buradaki hiçbir içerik (yazı,fotoğraf,video vb.) izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz,başka yerde yayınlanamaz.