Demircili Mezarları
Silifke Yakınlarındaki Lahitler
Slowtravelguide
Türkiye’de seyahat ederken, aradığınız lokasyonu bulmanız her zaman kolay olmuyor, ancak yolun hemen kenarında dikkat çeken Demircili Mezarlarını görmemek imkansız.
Bu alanda dört adet mezar bulunuyor. M.S. 2. ve 3. yüzyıllarda ki Roma İmparatorluğu dönemine ait olan mezarlar İyonik ve Korint stilde yapılmış.
1 No’lu Mezar
Silifke – Uzuncaburç yolunun doğu tarafında, yolun hemen kenarında yer alıyor.Mezarın Üst bölümündeki üçgen alınlıkta bulunan ve büyük ihtimalle sahibine ait büst dikkat çekici.
Aklınızda Bulunsun
Nasıl Gidilir: Özel yada kiralık araç (sayfa sonundaki haritaya bakın).
En Yakın Havalimanı: Adana Havalimanı.
Park Alanı: Mevcut.
Yürüyüş Yolu: Kolay.
Bebek Arabası: Uygun.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.
Tesisler: Hemen yakında küçük bir lokanta var.
Ziyaret İçin Uygun Zaman: İlkbahar yada Sonbahar ayları.
Yolun Kenarında Bulunan 1 No’lu Demircili Mezarı
2 No’lu Mezar
Aynı yolun doğusunda, yoldan 170m uzaklıktaki iki katlı mezar daha az dikkat çekici. Altta İyonik, üstte ise Korint sütunlardan oluşuyor.
2 No’lu Demircili Mezarından Bir Detay
Pratik Bilgi
Bu mezarları görmeyi planladığınızda mutlaka çevredeki diğer ilginç yerleride listenize ekleyin.
Demircili Mezarlarını arkanızda bırakıp yolu takip ettiğinizde Diocaesarea (Uzuncaburç) Antik Kenti’ne ulaşacaksınız.
1 ve 2 Numaralı mezarlar arasında yol üzerinde bulunan, Ali İhsan Usta’nın lokantasında lahmacun yemeden yola devam etmeyin.
3 ve 4 No’lu Mezarlar
Birbirine paralel olan 3 ve 4 no ‘lu mezarlardan sağdakinin iki katlı olduğu görülüyor. Yazıtlar ve hayvan figürleri, mezarların önemli bir aileye ait olduğunu gösteriyor.
Beçin Kalesi hakkında herhangi bir sorunuz yada yorumunuz varsa, lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın. Ayrıca Facebook ve Instagram üzerinden bize mesaj gönderebilir veya yorum bırakabilirsiniz.
Türkiye ile ilgili güzel fotoğraflarınızı veya deneyimlerinizi paylaşmak için facebook Turkey Travel Photography grubumuza katılabilirsiniz.
Yakınlarda Başka Nereler Var?
Olba Antik Kenti, 5000 yıllık şehir (25km)
Diocaesarea Antik Kenti, Tanrı’nın şehri (22km)
Adam Kayalar, arkeolojik bir miras (36km)
Cambazlı Kilisesi, Silifke’de bir Bizans kilisesi (22km)
İlginizi Çekebilir
Alahan Manastırı
Silifke yada Mersin yakınlarındaysanız, Alahan Manastırı’nı ziyaret listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz. Bu antik kent pek fazla kişi tarafından bilinmiyor ve bu da onu Türkiye’deki gizli hazinelerden biri yapıyor. (Devamını oku)
Anemurium
Bu antik kent muhteşem bir sahile ziyaretçilerini bekleyen birçok sürprize sahiptir. (Çok yakında)
Sidyma
Kentin görkemli günlerinde bir kalesi ve (çok iyi korunmamış) bir tiyatrosu vardı, ancak günümüzde ana cazibe nekropolün her tarafına yayılmış çok sayıda Lahitlerdir. (Çok yakında)
© 2016-2022 All rights reserved by slowtravelguide.net.
The content of this website is copyright protected and the property of slowtravelguide.net.No part of this website may be reproduced in whole or in part in any manner without the written permission of the copyright owner.
Copyright ©2016-2022 Tüm hakları saklıdır. Bu (slowtravelguide.net.) web sitesinin içeriği koruma altındadır ve slowtravelguide.net.Buradaki hiçbir içerik (yazı,fotoğraf,video vb.) izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz,başka yerde yayınlanamaz.