Eski Doğanbey
Keyifli Bir Günübirlik Gezi
Slowtravelguide
Bodrum, Kuşadası veya Didim’den Yapabileceğiniz Keyifli Bir Gezi
Eski Doğanbey, Didim ve Kuşadası arasında bulunan ve bir milli park olan güzel Dilek Yarımadası’nda yer almaktadır. Yarımada, bazı nadir Akdeniz faunası ve florasına sahip vadilerini, kanyonları ve ıssız plajlarını, yürüyüş ve doğa tutkunları ile buluşturan cennetten bir parça.
Eski Doğanbey’i, bu yarımadanın güney tarafındaki bir tepenin üzerinde, tüm bu çarpıcı doğal güzelliğin ortasında, tünemiş olarak bulacaksınız.
Doğanbey’deki yapıların tarzına baktığınızda Yunan esintilerini hissedeceksiniz. Yunanistan’ın Samos adasına yakınlığını düşünecek olursak, buranın önceleri Yunanistan’a bağlı bir yerleşim yeri olduğu kuşkusuz bir gerçek. Şirin ve tipik köylerden hoşlanıyorsanız, Eski Doğanbey’i listenize ekleyin! Bodrum, Didim veya Kuşadası yakınlarında iseniz, buraya günübirlik bir gezi planlayabilirsiniz. Söz veriyoruz! Hayal kırıklığına uğramayacaksınız.
Eski Doğanbey’e Genel Bir Bakış
Doğanbey’in Her Köşesinde Bir Süprizle Karşılaşabilirsiniz
Eski Adı Domatia
Tarihi M.Ö. 7. y.y’ a uzanan Eski Doğanbey’in o zamanki adı Domatia olarak biliniyor. Fethiye yakınlarındaki popüler bir köy olan Kayaköy gibi, Domatia da 1923’teki Yunan-Türk savaşının sona ermesinden sonra tarihe damgasını vuran büyük nüfus hareketinin bir parçasıymış. Rumların köyü terketmesinden sonra, adı Doğanbey olarak değişen köyde Türk halkı yaşamaya başlamış.
Yaşam koşulları 1800’lerin sonlarında köyü ikiye bölmüş ve halkın bir bölümü, aşağıdaki verimli vadiye taşınmış. İşte o zamandan bu yana Doğanbey; Eski Doğanbey ve Yeni Doğanbey ya da sadece Doğanbey olarak adlandırılıyor.
Arnavut kaldırımlı Sokaklarda Dolaşmak Muhteşem
Eski Doğanbey’de Natürmort
Eski Doğanbey, Terkedilmiş Bir Köy Değil
Emin olun, Eski Doğanbey hayalet bir köy değil. Belki 1990’lara kadar öyleymiş ama sonra insanlar buranın ne kadar güzel bir yer olduğunu anlamışlar ve eski Rum evlerini satın alıp yenilemeye başlamışlar. Bugün, binaların ve evlerin çoğu tamamen restore edilmiş ve köyde vadiye ve aşağıdaki denize bakan birkaç sempatik kafe, pansiyon ve yazlık ev bile bulunuyor.
Aralık ayı başındaki ziyaretimiz sırasında evlerin çoğu boşken, kafeler açıktı ve köy sakin ama canlıydı. Her durumda, eski arnavut kaldırımlı sokaklar ve köydeki merdivenler özel bir çekiciliğe sahip.
Aklınızda Bulunsun
Nasıl Gidilir: Özel, kiralık araç yada toplu taşıma (sayfa sonundaki haritaya bakın).
En Yakın Havalimanı: Bodrum Havalimanı.
Park Alanı: Mevcut.
Yürüyüş Yolu: Kolay.
Bebek Arabası: Uygun.
Giriş Ücreti: Ücretsiz.
Tesis: Mevcut.
Ziyaret İçin En Uygun Zaman : Tüm yıl boyunca hava şartlarına bağlı olarak ziyaret edilebilir.
Ve Evet, Doğanbey Köyünde Deniz Manzarası Var!
Bir Fincan Kahve Veya Çay İçin Mükemmel Bir Köşe!
Büyükşehirlerin karmaşasından kaçan sanatçılar ve şehir halkı tarafından ziyaret edildiği yaz aylarında, buranın oldukça farklı göründüğünden eminiz. Tabii ki tercihinize bağlı olarak, bu iyi ya da kötü bir şey olabilir. Ancak, ne tercih ederseniz edin, bu küçük köyün bolca büyüsü var ve daha fazla insanın burayı keşfetmeye başlaması ile, Şirince gibi popüler bir köy olma ihtimali çok uzak değil.
Eski Doğanbey’de Yol Ayrımı
Sahile Doğru Şöyle Bir Uzanın
Eski Doğanbey’i sevdiyseniz, o zaman bozulmamış doğayı, doğal gezintileri ve yerel plajları da seveceğinize inanıyoruz. Doğanbey’e aracınızla gelirseniz, lütfen köyden ayrıldıktan sonra ana yola döndüğünüzde sağa dönmek için bir dakikanızı ayırın. Kıyının dolambaçlı yolunda ilerlerken, her saniye ilham verici. Hedefinize vardıktan sonra, kendinizi bazı yerel balık restoranlarının bulunduğu güzel küçük bir plajda bulacaksınız. Burası gün batımını izlemek için harika bir yer!
Eski Doğanbey hakkında herhangi bir sorunuz yada yorumunuz varsa, lütfen iletişim sayfamızdan bize ulaşın. Ayrıca Facebook ve Instagram üzerinden bize mesaj gönderebilir veya yorum bırakabilirsiniz.
Türkiye ile ilgili güzel fotoğraflarınızı veya deneyimlerinizi paylaşmak için Facebook Turkey Travel Photography grubumuza katılabilirsiniz.
Pratik Bilgi
Eski Doğanbey’e, Kuşadası, Didim ya da Bodrum’dan günübirlik bir gezi planlayarak aracınız ile kolayca ulaşabilirsiniz. İzmir-Aydın karayolundan Söke istikametine doğru devam ettikten sonra tabelaları takip ederek Doğanbey’e varacaksınız. Yol oldukça iyi işaretlenmiş ve sizi Eski Doğanbey’e götüren yokuş yukarı olan yolun bile bir işareti var.
Toplu taşıma araçları ile gitmeyi tercih ederseniz, Söke’den dolmuşa binmeniz gerekecek. Eski Doğanbey’e giden toplu taşıma araçları için geçerli tarifeleri burada bulabilirsiniz. Bir kaç kilometre yürüyerek geri dönüş için dolmuş saatleri hakkında bilgi almayı unutmayın. Köyde, bilgi almak için uğrayabileceğiniz bir ziyaretçi merkezi olduğunu hatırlatalım.
Vaktiniz varsa, eskiden bir deniz olan Büyük Menderes Deltası vadisinin diğer tarafındaki Bafa Gölünü ve Priene, Miletus Antik Kentlerini de ziyaret edebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Buldan
Pek fazla kişi tarafından bilinmemekle birlikte, Pamukkale‘ye çok uzak olmayan Denizli ilinde bulunan Buldan, eski, güzel otantik bir ilçe. Buldan ve çevresi, Osmanlı dönemi öncesinden beri el dokuması kumaşlarıyla ünlü. (Devamını oku)
Kalkan
Kalkan hiç şüphesiz birçok şeye aynı and sahip olan şirin bir tatil kasabası. Kendine has cazibesi, sahili, limanı ve nereye baksanız mutlaka hissedilen Yunan izleri…(Devamını oku)
Bergama
UNESCO Dünya Mirası Alanı, genellikle Bergama Akropolü’nün altında bulunan küçük Bergama kasabasını gölgede bırakır. Yapılacaklar listenize eklemeyi ihmal etmeyin. (Çok yakında)
© 2016-2022 All rights reserved by slowtravelguide.net.
The content of this website is copyright protected and the property of slowtravelguide.net.No part of this website may be reproduced in whole or in part in any manner without the written permission of the copyright owner.
Copyright ©2016-2022 Tüm hakları saklıdır. Bu (slowtravelguide.net.) web sitesinin içeriği koruma altındadır ve slowtravelguide.net.Buradaki hiçbir içerik (yazı,fotoğraf,video vb.) izinsiz olarak kopyalanamaz, alıntı yapılamaz,başka yerde yayınlanamaz.